سازه ال اس اف با این عنوانهای مختلف در زبان فارسی شناخته میشود:
سازه سبک فولادی، اسکلت فولادی سبک، سازه فولادی نورد سرد، سازه فلزی سبک سرد نورد، اسکلت نورد سرد گالوانیزه، قاب سبک فلزی، و بسیاری ترکیبات دیگر از کلمات فولاد، اسکلت، نورد سرد، سازه، سبک و گالوانیزه، قاب و فلز و …
و در زبان انگلیسی به نامهای زیر شناخته میشود :
(Light Steel Framing (LSF
(Light Gauge Steel Framing (LGSF
(Cold Formed Steel Structures (CFT Structure
مانند دیگر روشهای طراحی و اجرای سازه و اسکلت یک ساختمان، این متد دارای مشخصات ویژه، مزیتها و محدودیتهایی است که در نوشتههای کوتاه و بلند بخش مقالات سایت و در پستهای جداگانه شرح دادهشده است.
وجه تمایز این سازهها را میتوان در چند نکته به طور خلاصه بیان کرد:
- سازههای فولادی سبک توسط کلیه مراجع ذیصلاح فنی کشور شناختهشده و مورد قبول بوده است. به این سبب که از سال 1391 آئیننامه ملی “طراحی سازههای فولادی سبک سرد نورد” در قالب نشریه شماره 612 سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ابلاغ شده است.
- سیستم انتقال نیرو در قاب سبک فولادی (ال اس اف) بر مبنای دیوارهای باربر است.
- دیوارهای باربر با اجزای متراکم و متنوع عمودی ( اِستاد ) افقی (رانر یا تراک)، مورب (بریس یا همان بادبندها) و اجزای نعل درگاهی نقش باربری نیروی وارده از سقفها به زمین را ایفا میکنند.
- سقفها بهصورت تیرریزی یکطرفه بر روی دیوارهای باربر به دو صورت تخت (با خرپاهای موازی و یا تیرکها) یا شیبدار (با خرپاهای شیبدار) به همراه روف پانلها (لاپهها و پرلینها) در نظر گرفته میشود.
- این اجزا همگی از ورقهای فولادی کم ضخامت با پوشش گالوانیزه تهیهشده که طی پروسه تمامخودکار رولفرمینگ یا همان نورد سرد به شکل پروفیلها و مقاطع (بیشتر C یا U شکل) موردنظر درمیآید.
- اتصالات بین این قطعات عمدتاً با پیچهای خودکار و در قسمتهایی با پیچمهره است همچنین اتصال به فونداسیون با کاشت رولبولت داخل بتن در سوراخهایی که پس از نصب سازه روی سطح پی ایجاد میگردد، صورت میپذیرد.
- طراحی سازههای فولادی سبک ال اس اف نیازمند نرمافزارهای ویژه طراحی این سازهها است که فایل خروجی آنها مستقیماً به ماشینآلات تولید داده میشود. نقشههای راهنمای مونتاژ و نصب سازه و جداول و نقشههای محاسباتی نیز دیگر خروجیهای مفید این نرم افزار هستند.
نوشتههای این بخش بیشتر با تمرکز روی نحوه فعالیت، توانمندی و تجربیات شرکت اسپید سازه پرشین و مدیران آن تهیهشده و ممکن است محدود به قابلیتهای فعلی ماشینآلات تولید، محدودیت در تنوع متریال و فولاد گالوانیزه در کشور و همچنین دانش ناکافی ما در این زمینه باشد و قطعاً بهدور از اشتباه نیست. لذا اظهارنظر و انتقاد شما در بهتر و دقیقتر شدن مطالب بهطورقطع نقش مثبتی خواهد داشت.