فهرست مطالب
بستن همه <|> باز کردن همه
سازه ال اس اف با این عنوان های مختلف در زبان فارسی شناخته می شود:
سازه سبک فولادی، اسکلت فولادی سبک، سازه فولادی نورد سرد، سازه فلزی سبک سرد نورد، اسکلت نورد سرد گالوانیزه، قاب سبک فلزی، و بسیاری ترکیبات دیگر از کلمات فولاد، اسکلت، نورد سرد، سازه، سبک و گالوانیزه، قاب و فلز و …
مانند دیگر روش های طراحی و اجرای سازه و اسکلت یک ساختمان، این متد دارای مشخصات ویژه، مزیت ها و محدودیت هایی است که در نوشته های کوتاه و بلند بخش مقالات سایت و در پست های جداگانه شرح داده شده است.
سازه های فولادی سبک توسط کلیه مراجع ذیصلاح فنی کشور شناخته شده و مورد قبول بوده است. به این سبب که از سال 1391 آئین نامه ملی “طراحی سازه های فولادی سبک سرد نورد” در قالب نشریه شماره 612 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ابلاغ شده است.
سیستم انتقال نیرو در قاب سبک فولادی (ال اس اف) بر مبنای دیوارهای باربر است.
دیوارهای باربر با اجزای متراکم و متنوع عمودی ( اِستاد ) افقی (رانر یا تراک)، مورب (بریس یا همان بادبندها) و اجزای نعل درگاهی نقش باربری نیروی وارده از سقف ها به زمین را ایفا می کنند.
سقف ها به صورت تیرریزی یک طرفه بر روی دیوارهای باربر به دو صورت تخت (با خرپاهای موازی و یا تیرک ها) یا شیب دار (با خرپاهای شیب دار) به همراه روف پانل ها (لاپه ها و پرلین ها) در نظر گرفته می شود.
این اجزا همگی از ورق های فولادی کم ضخامت با پوشش گالوانیزه تهیه شده که طی پروسه تمام خودکار رول فرمینگ یا همان نورد سرد به شکل پروفیل ها و مقاطع (بیشتر C یا U شکل) موردنظر درمی آید.
اتصالات بین این قطعات عمدتاً با پیچ های خودکار و در قسمت هایی با پیچ مهره است همچنین اتصال به فونداسیون با کاشت رول بولت داخل بتن در سوراخ هایی که پس از نصب سازه روی سطح پی ایجاد می گردد، صورت می پذیرد.
طراحی سازه های فولادی سبک ال اس اف نیازمند نرم افزارهای ویژه طراحی این سازه ها است که فایل خروجی آن ها مستقیماً به ماشین آلات تولید داده می شود. نقشه های راهنمای مونتاژ و نصب سازه و جداول و نقشه های محاسباتی نیز دیگر خروجی های مفید این نرم افزار هستند.
با ما در ارتباط باشید
|